Amsterdam

Intertraffic Amsterdam zet schijnwerpers op mondiale mobiliteitstransitie

Wednesday, 16 March 2022

‘s-Werelds grootste beurs voor verkeerstechnologie en mobiliteit weer helemaal terug na corona pandemie

Intertraffic Amsterdam is terug én het aanbod is nooit eerder zo veelomvattend geweest. ’s-Werelds grootste beurs voor verkeerstechnologie en mobiliteit huisvest zo’n 800 exposanten, 120 sessies en demonstraties en verwacht bezoekers uit meer dan 150 landen. Het kennis- en demonstratieprogramma biedt een breed scala aan innovatieve oplossingen en praktijkvoorbeelden om de wereldwijde mobiliteitstransitie te versnellen. Intertraffic Amsterdam vindt plaats van 29 maart tot en met 1 april 2022 in RAI Amsterdam.

Sinds de lancering in 1972 is Intertraffic Amsterdam het platform bij uitstek geworden voor mobiliteitsprofessionals van over de hele wereld. Marktleiders en experts zijn aanwezig om zaken te doen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit.

Officiele opening Intertraffic Amsterdam – dinsdag 29 maart 08.45 – 10.15 uur

De officiële opening van Intertraffic vindt dit jaar op de beursvloer zelf plaats. De nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers opent de beurs. De line-up wordt gecompleteerd door Jörg Marienhagen, Director Mobility Consulting bij Deutsche Bahn Engineering & Consulting en Daniël van Motman van de gemeente Amsterdam samen met Arwind Gajadien van Crafture & Livecrowd. De innovaties in de sector worden tijdens de opening erkend met de uitreiking van de Intertraffic Awards.

Wereldspelers op het podium

Gerenommeerde bedrijven, steden en belangenorganisaties zoals Swarco, 3M, Yunex Traffic (voorheen onderdeel van Siemens), Mercedes-Benz, KPN, TomTom, Be-Mobile, Nissan, Amazon Web Services, TNO en de gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Hilversum en Zwolle en vele anderen maken deel uit van het programma en gaan samen met de bezoekers in op de steeds groter wordende bereikbaarheids-, veiligheids- en klimaatproblematiek. Op het demoplein treffen bezoekers bovendien de nieuwste mobiliteitsoplossingen zoals de hyperloop, bezorgrobots en duurzame, zelfrijdende en coöperatieve voertuigen.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat presenteren een groot aantal interactieve sessies en workshops met bijzondere aandacht voor de grote mobiliteitsmogelijkheden die digitalisering en data bieden. De focus ligt op het aanpakken van mobiliteitsvraagstukken in relatie tot de hedendaagse stedelijke problemen zoals: toenemende verstedelijking en druk op beschikbare ruimte, veiligheid, klimaatverandering en leefbaarheid.

Een aantal hoogtepunten van het summitprogramma

Dinsdag 29 maart
10.30 - 11.30 - Publiek-private samenwerking en automated driving piloting in Californië door Contra Costa Transportation Authority, Nissan en Amazon Web Services

Woensdag 30 maart
11.30 - 12.30 - Rijkswaterstaat presentatie over slimme informatiediensten
16.15 - 17.15 - workshop over de invoering van 30 km zones en duurzame inrichting van de fysieke leefomgeving in steden van CROW in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Zwolle

Donderdag 31 maart
10.30 - 11.30 - Future Mobility keynotes van Hyperloop, Lightyear en Volocopter
10.30 - 11.00 - Mercedes-Benz Urban Mobility Solutions over Data-gedreven Mobiliteit - Case studies over hoe voertuiggegevens de veiligheid en efficiëntie in steden kunnen verhogen
13.30 - 14.30 - workshop van Rijkswaterstaat over de Digitale wegbeheerder: verkeersmanagement in het Google-tijdperk

Het volledige programma is te vinden op: https://www.intertraffic.com/amsterdam/programme/

ITSUP: de startup-droom die uitkomt

Tijdens Intertraffic nemen startups in de branche deel aan een speciaal evenement: ITSUP. Innovators krijgen de kans om hun mobiliteitsdromen te delen met belanghebbenden. Gedurende de week gaan startups aan de slag met mobiliteitsuitdagingen als multimodaliteit en duurzame steden en het invoeren van 30 km zones om de verkeersveiligheid in steden te vergroten. ITSUP wordt mede mogelijk gemaakt door Swarco AG en Connekt.

Vakbezoekers kunnen zich tot 22 maart gratis registreren via www.intertraffic.com

 

Share your story

Do you have an innovation, research results or an other interesting topic you would like to share with the professionals in the infrastructure, traffic management, safety, smart mobility and parking industry? The Intertraffic website and social media channels are a great platform to showcase your stories!

Please contact our Sr Brand Marketing Manager Carola Jansen-Young.

Are you an Intertraffic exhibitor?

Make sure you add your latest press releases to your Company Profile in the Exhibitor Portal for free exposure.